Welk deel van het bedrag krijgt de artiest?

Welk deel van het bedrag krijgt de artiest?

Het overgrote deel van het bedrag dat een fan betaalt gaat naar de artiest. Een klein deel gaat er vanaf voor de afhandeling van de betaling (dat doet onze payment provider Stripe) en een klein percentage gaat naar ons voor onze diensten.

Wij rekenen geen andere kosten.

Onze fee

Wij rekenen een fee van 10%. Hiervan betalen wij alle kosten, de ontwikkeling van het Fans4Music platform, en ons ondersteunend personeel. Hierover dienen wij wettelijk BTW te betalen. (Die BTW kun je als artiest mogelijk terugkrijgen van de belastingdienst.)

Betalingskosten

Onze payment provider Stripe rekent kosten voor het afhandelen van de betaling. Dit is afhankelijk van de betaalmethode en van het bedrag. Momenteel zijn de belangrijkste bedragen:

  • iDEAL: 45 cent per betaling.
  • SEPA betaling (in het bijzonder voor maandelijkse betalingen): 35 cent per betaling.
  • Europese credit cards: 25 cent plus 1,4% van het bedrag.
  • Overige credit cards: 25 cent plus 2,9% van het bedrag.

Voorbeelden

Als een fan 10 euro betaalt via een Europese credit card ziet dit er als volgt uit: 0,39 euro betalingskosten, 1,00 euro onze fee, 0,21 euro BTW, 8,40 euro voor de artiest. Dus 84% van het bedrag gaat naar de artiest.

Als een fan 25 euro betaalt via iDEAL ziet dit er als volgt uit: 0,45 euro betalingskosten, 2,50 euro onze fee, 0,53 euro BTW, 21,52 euro voor de artiest. Dus ongeveer 86% van het bedrag gaat naar de artiest.

Extra informatie